Nienke in Zuid-Amerika

Zomer, taallessen en uitstapjes

Zomer! Dat is het hier nog wel. De Argentijnen zijn blij dat het Maart is. In januari en februari was het hier niet te houden. Nu is het einde van de zomer en dalen de temperaturen iets. IETS.. want 30 graden op de dag is geen uitzondering. Je bed uit drijven s' nachts trouwens ook niet...

Afgelopen week zijn we natuurlijk doorgegaan met de lessen. Ze gaan erg snel, maar door de twee verschillende leraren heb je wel wat tijd om het te laten bezinken. Leuk om zo met een taal bezig te zijn, al is het soms ook prettig om even te kunnen schakelen naar 'alleen' Engels of Nederlands. We schakelen hier wat af. Ze spreken hier wel Spaans met een accent. De dubbel 'l' wordt hier als een 'cha' uitgesproken en niet als een 'j' zoals in andere Spaanstalige landen. De bedoeling was om alleen de 'j' uitspraak zo veel mogelijk te leren, maar door het gepraat om je heen gebruik je toch snel de 'cha'.

Na de lessen is het tijd om te oefenen en om dingen van Buenos Aires te zien. Woensdag liepen we terug naar onze kamer toen we midden in een demonstratie kwamen. Iets heel normaals in Buenos Aires. Demonstreren is je stem laten horen, en dat zullen ze hier doen. Ze verzamelen niet in een park of op een pleintje, nee ze zetten 4 grote straten af en lopen er als een optocht doorheen. Met een verkeersinfarct als gevolg. Na wat Spaans te hebben geoefend zijn we avonds naar een after office feestje gegaan. Een medewerker van de taalschool had kaartjes voor ons. Zonder kaartje kwam je of niet naar binnen, of je moest een som geld betalen. We zouden gratis cocktails krijgen tussen 8-9, dus natuurlijk zijn we even gaan kijken. Jammer genoeg was ons Spaans nog niet zo goed dat we wijs konden worden uit 'het systeem' die ze hanteerde in de bar. We dachten dat we gratis cocktails zouden krijgen, we kregen gratis hapjes en betaalde voor 2 cocktails. Ergens ging er iets mis. Om half 10 veranderde de hele lounge bar in een feestzaaltje, en hebben we onze voeten nog even van de vloer gedaan.

Via de taalschool konden we een uurtje of twee gaan fietsen in de rijke wijk (Puerto Madera) van Buenos Aires. Hier staan de grote gebouwen, de banken, en hebben de rijke mensen een appartement. Het ligt aan een brede rivier die ergens eindigt in de zee. De jongen die ons mee nam had geen idee dat hij fietsen van te voren moest reserveren, dus we moesten eerst maar een rondje gaan lopen voordat we een uurtje later op de fiets konden stappen. Zoals het hier gaat waren er ook een uur later geen fietsen. Met z'n alle met de bus maar weer richting 'huis' gegaan. Het niet op orde hebben van dingen, en het 'maar afwachten' zit er toch niet zo in bij mij (en bij de meeste van ons)...

Vrijdag namen we afscheid van twee jongens uit onze klas. Na een weekje Spaans houden ze het voor gezien. Jammer!
Na twee croissantjes (medialunas) hebben we een bezoek gebracht aan Plaza de Mayo. Een van de bekendste pleinen. Een plein die ik al verschillende keren in boekjes voorbij heb zien komen. Donderdagmiddag gaan we terug om de dwazen moeders te zien demonstreren.

Het is weekend in Buenos Aires. Net zoals veel mensen van hier zijn we gister naar Tigre gegaan. Een plaatsje zo'n 30 kilometer verderop. Een uurtje met de stoptrein voor 40 cent. De kinderen en volwassenen die bedelen in de trein (en ook op straat/ in restaurants) wennen maar niet. Soms is het misschien maar goed dat we ze niet altijd goed kunnen verstaan..
Tigre doet een beetje subtropisch aan, en ik kreeg een flashback naar de rivieren in Sri Lanka en Thailand. Lekker om een uurtje op een rondvaartboot te zitten en rond te kijken. Het is een soort vakantieparadijsje met vakantiehuisjes voor de mensen uit de stad.

Vandaag eens kijken hoe de antiekmarkt in San Telmo eruit ziet!

Hasta Pronto!

Tertia-Theo

Zo te lezen krijg je langzaam je draai te pakken. Bij ons is een cavia gestorven, verdriet alom en afgelopen woensdag de begrafenis. Vandaag de hele dag voetbaltournooi. Marit heeft aan de bar geholpen. Ze heeft de kassa bedient,dat kan ze goed. Ze kan beter rekenen als mij. Fijne week toegewenst.

Nienke

Voor meer fotos verwijs ik jullie door naar: www.laurakessels.waarbenjij.nu of naar www.rimpita.waarbenjij.nu

(iets meer fotos van mijzelf, waar ik overigens vaak niet zo charmant opsta...)

Nicole

Ha Nienke,
Mens, wat heb ik toch een bewondering voor reislustige als jij. Als ik je verhaal lees dan zie ik er over een jaar of 10 al net zo een binnen komen maar dan van Twan.
Ik zal 'm je verhaal laten lezen en dan zijn gezicht eens even goed bestuderen.
Ikzelf voel me meer aangetrokken door de Mayo....haha.....hoewel ook daar moet ik even niet aan denken met een flinke buikgriep onder de leden.
Nienke, blijf genieten en schrijven!!! Later...groetjes uit Plaza di Druta, Nicole

retty

Hoi Nienke

Leuk hoor,om weer wat te lezen,wat een ervaring voor jullie,demonstratie e.d. ik zie het hier al gebeuren,wij zijn wel wezen staken in de arena,bezuiniging onderwijs.
Ook indrukwekkend maar helpt niets:( helaas.
Veel plezier,gr.Retty

Lisanne

Hee Nienke!
Heb je site eindelijk gevonden:)
Leuk om tussen de verbouwing door je verhalen te lezen!!
Zal even wat foto's via de mail sturen.

Have fun!
xxx

Theo en Diny

Ha Nienke
Leuk dat je mede studenten ook een blog bijhouden met fotos,kunnen we nog meer zien wat je doet en meemaakt.Inmiddels heb ik je site aan de koffiesalon en aan Joyce/rick en kids doorgegeven,zij wilden je graag volgen.Fijne week tot het volgende verslag!

Groetjes Diny

monie

hoi nienke
fijn dat jij het zo leuk hebt,ik vind het leuk dat jij je oudere tante en oom de mail in drievoud stuurt zodat wij het niet over ons hoofd zien .geniet maar lekker .
piet en monie